Empty Library Empty House danish

Empty Library Empty House
Denne sang tager udgangspunkt i min farmor og tiden efter hendes død. Den lå længe uden tekst og den oprindelige musikalske idé kom, da jeg en aften i sensommeren 17, tog guitaren ned fra væggen og bad min kone om at optage, hvad jeg nu spontant ville spille. Det blev til akkorderne Am – Ddur, dog senere sat op i toneart, da den melodi, der kom til mig lå for dybt til min stemme. Den lå et stykke tid som en meget skrabet demo i Logic, indtil jeg tog mig sammen og fik lavet den færdig.
Ordet “House” i titlen hentyder til, at vi tømte hendes hus efter hendes død. Ordet “Library” hentyder til de historier, hun fortalte os børnebørn, da vi var små. Det var historier fra hendes egen barndom. Nu kan de historier ikke fortælles længere. De er væk. “Når mennesket er væk, er biblioteket tomt”, som Lars Lilholt synger i en af sine sange. Hvor har han dog ret.

Af hensyn til popfaktoren har jeg måttet fjerne en lang luftig synth-intro med klaver og elektrisk guitar, ellers var sangen blevet for lang. Den varer stadig over 5 minutter.Arbejdstitlen på sangen var Pink Zepp med tryk på Pink! Det kom sig af, at Pink Floyd ofte bruger de to akkorder i deres sange. Tænk “Breathe”, “The Great Gig in the Sky”, “Shine on You Crazy Diamond” “Wish You Were Here” og “Another Brick in the Wall.” “Zepp” som i Led Zeppelin havde noget at gøre med, at jeg var opsat på, at sangen skulle havde et Fender Rhodes klaver med samme lyd som John Paul Jones havde på nummeret “No Quarter”. Men jeg kunne ikke finde den effekt, som han brugte, så jeg droppede det.  Den fulde uforkortede version af Empty Library Empty House kan høres, når jeg forhåbentlig udgiver en hel LP i efteråret 18.

Venlig hilsen Allan Bach